Sape mcm sy asyik sumbat hdung je spnjang preggy ni. Nk tdur ssah

18 Balas

sya pn mcm tu jgk.. mls nk ambk ubat dkt doc..sya guna petua lma ambk bawang merah belah 2 letak dkt tmpat yg slalu kita dduk mcm dlm bilik ke.. bole tngk dkt Google petua² hilang kn selsema dngn hidung trsumbat.. lps 3 4 hari mcm tu alhamdulillah hidung pn tk trsumbat..selsema pn hilang

3y ago

oh yeke sis, tq.. nanti sy try google.. nak tdur ssah hm

Sama juga dengan saya cuma saya ada suarakan time checkup jadi dr ada bagi ubat spray hidung untuk pakai dalam masa 3bulan berturut lepas tu berhenti . Kalau tidak nak bau apa apa pun tak bole nak tidur pun berbafas kat mulut 🤣

3y ago

sama la dgn sy ada jugak doc bagi spray tu tapi tak jd pun 🥺😭

sama la dari first trimester Smpai la 39week ni tiap² mlm hidung tersumbat nk bernafas pun susah terpaksa guna Vicks inhaler..ni tgh tggu hari je nak bersalin hope lps bersalin n berpantang semua nye kembali normal..

3y ago

ohh, hm sy guna vicks pun tak jalan sis

saya DA seminggu selsema x hilng² lmbt plk hilang selsema kli ni.. nk mkn ubt tkot plk smbrngan mkn.tpkse la tgu hilng sdri. mlm nk tdo brnafas x slesa..brtbahla dlm kndungan 33weeks ni..hmm

3y ago

hmm kan sis.. sabar jea laa

sama la saya dari awai pregnant smpai dh 3 bulan time tdo ja hidung dua dua tersumbat😭 tdo nafas pakai mulut jee.. kahak jgn kata lah belambak lambak tpi tk boleh buang😭😮‍💨

3y ago

kann, susah nak tdur dibuatnyaaa hmmm

saya pon hidung tersumbat and kadang2 berdarah tapi x amik ubat apa2 la..sebab normal je tu... jangan kerap korek hidung la..nanti lg tersumbat...

Sy pun ada gejala selsema/hidung tsumbat, tp apakan daya, 2 hari lps tu diagnose +ve covid. Doakan sy & kandungan baik2 shj.

Sy pun.. Bersin slsema sntiasa, amik tidu sumbat je time tido pun sumbat tisu sbb dia mleleh😁😁

3y ago

kan hm

same la ngn sy.. dh la ade lelah.. hidung pulak trsumbat nk bernafas pon susah. nak tdo pon susah

3y ago

kan sis, mata ngantuk sgt tp susah nak tdur

Sy bru2 ni jer...MLM tido start hidung tersumbat..xleh bernafas...x selesema pun..

3y ago

yups, tak selsema pun just smbt hidung hmm