just tanya

memang ibu mengandung ada buasir kah, tadi masa membuang sampai rasa sakit betul tiba2 masa bilas keluar darah, tapi tak pasti keluar dari mana.

7 Balas

Buasir mmg sis..sy pun kerap kna..stiap kli mmbuang sy akan cuci bersih2 n tolak ke dlm secara plhn buasir tu..spya xtluka akibat geseran..drh pun skit sja sttik mcm tu..kerap mnum air n syur ,buahan..so far sy buat mcm tu bkurng la buasir tu x brpa skit..

5y ago

Welcome dear🤗🤗

Saya masa anak 1st xkena. masa anak no 2. buasir smpai stage ke 4. Dr mmg cakap berat baby menolak usus tu trkeluar. sebab sy cakap, sy xde msalah utk buang air besar. tapi sakit nya memang tak boleh nk ckp. menangis mcm apa.😅

sama nasib kita.. saya bnyakkan minum susu, n makan sayur.. nak kurangkan risiko sembelit.. atleast kurang la sakit kat bontot.

boleh try google ubat buasir HPA. ada ubat sapu dkt buasir minyak but but dan ada jgk pill mkn. berkesan insyaAllah

saya ada benjolan kat luar dubur tapi tak sakit tak berdarah juga cuma tak selesalah. itu buasir ke apa

kene tolak masuk kalau tak sakit tak boleh buat bincang,adk ipar kene sampai meraung kesakitan

Hahahaha sama! Sakit gilaaaaa stress plak rasanya..