pengerakkan baby

Memang biasa kea kalau baby jenis aktif ibu akan kerap rasa sakit pinggang dan perut.. Kadang-kadang rasa cepat letih .. Cuba kongsi pengalaman dan pendapat ..

18 Balas

Bila dah 9 bulan ni, baby tendang rasa sakit kat perut. Sebab ruang utk baby dah sempit. Tapi mommy suka dan bahagia je rasa. Sebab tau baby ok dan sihat kat dalam. Insya Allah. 😊 Sakit pinggang tu takda, sakit punggung tu ya. Bila baring memang terasa azabnya nak mengiring ke kiri ke kanan. Tahan dan sabar. Tak lama je lagi ni kan. Dah bersalin nt mesti kita rindu moment macam ni. 😘

5y ago

Betullll 💖 Terasa bahagianya😁

Sy skrg 23w lebih.. Makin kuat dia tendang.. Dulu ada time dia jaa nak gerak. Skrg on time hahaha. Asyik gegaq ja belah kiri suka sungguh duk belah kiri... Tp sy jd nk tkncing kerap 😅 mmg minum air kosong byk sama rasa...

5y ago

Sy pun x kisah jgk hehe.. Harap boy sbb dh 3 girl bru 1 boy, tp klu rezeki girl pn allhamdulilla jgk rezeki hehe..

Bila perut semakin membesar, akan kerap sakit pinggang. Pengalaman 1st baby, menendang bukan main, keluar 2.55kg je. Yang ke-2 & ke-3, biasa2 je tapi bila keluar 3.1kg. Tak banyak space nak bergerak kot. 😅

Skrg dah 35 weeks. Bukan takat tendang je, tulang rusuk pun di smackdown nya. Kdg2 smpi terbeliak biji mata, mcm rasa sgt menusuk ke tulang rusuk.

5y ago

😁💖

Biasa sis.. lagi2 bila dah dekat hujung2 hari.. sy yg baru 26w pun sakit punggung trutama bila duduk & baring terlalu lama then tukar posisi 😄

aah . sy bila baby terlalu aktif . sy pun rasa yg sama . letih smpai berdebar jantung . last² sy pakse diri tidur . sbb tak blh tahan

Sya da 36w .. baby sangt aktif .. apa posisi pon sakit ngiluu bila bby tendg . Tidor pon da ta lena .. tido tido ayam saja 😂😂

Sy esok dh masuk 28 mnggu.. Dh mula rasa pegrakan kasar skit🤭.. Stiap kali die gerak mesti rasa kt perut.. Geli2 plk tu🤭

5y ago

Yaa.. Klw sndiri2 aktif.. Bila ayah balik.. Trus diam.. Gerak pun gerak comeyyy jax😅

Sama sis beby dah sangat aktif.. Perut terkadang rasa sakit. ..pinggang pun sakit Di bawa baring pun dah tak syok 😴😴😴

Skrg 21w baru nak rasa blurp blurp dlm perut 😂 tunggu je ni bila baby nak kick betui2 heee

5y ago

😁💖