Berapa lama bayi anda memakai baju bayi baru lahir (newborn clothes)?
Voice your Opinion
2 minggu
3 minggu
1 bulan
2 bulan
Lebih 3 bulan (komen di bawah)

1840 respon

26 Balas

sebulan lebih..even anak prem..tp bju cpt je xmuatnye..hehe.. alhamdulillah dia mmbsr dgn sht sprti bby lahir ckup bulan..wlaupn pada awalnye struggle skit nk jg bby prem ni..nk kena jg temperature bdn nye selalu n etc.. smpai ckup umo setahun kena jg btl2 #TAPSupermoms

Size baju kn 0-3 bulan , so mmg pakai smpai 3 bulan . Kalau dah x muat , baru simpan . Yg masih muat pakai je .

ada newborn yg saiz besar sikit...anak 5bulan pun muat lg...cuma singkat jadinya...haha

lupa dh sy...sbb anak no 2 dh 7thn..anak no 3 bakal lahir ni..mmg sy x beli byk baju..

lbh 3bln tp masih boleh muat baju tu sb suka beli saiz bsr...new born bli 2 3psg je

smpai skrg masih pakai . sebb time beli sy tak ambil yg newborn 😁

ank sy dlu prem...lme blh pkai bju newborn

belum 1minggu baju dah tukar saiz 🤣

Biasa cari baju nb 0-4 / 0-6 month

lebih 3 bln.. sb baby pramatang