Tidur

Mcmna posisi tidur mummy's semua bila kandungan dah memasuki 5bulan...betul ke tidur melentang tu x elok utk bayi...?

36 Balas

sy cuba utk tidur ngiring ke kiri. tp bila terjaga tgk2 terlentang lak, mgkin dlm xsedar rasa xselesa kt lengan sbb lama sgt ngiring pressure ke bahu kiri. huhu

sy macam2 gaya kalau dah tidur. haha. Kejap mengiring, kejap terlentang, kejap sampai terhantuk dinding. Ikut yg mana sy selesa la.

nak tdo trlentang boleh xde mslh tpi dgn syarat tinggi kn bantal...sya mcm2 stail nk tdo..mngiring ke kiri blh..ke knan pun blh...

tido mgiring kiri or kanan..kalau melentang kata nye x elok utk bby...blh lemas..tp kdg² sy ttdo..sy x sedar sy ttdo telentang..

Tido mengiring belah kanan (sunnah) .. boleh tukar² kiri dan kanan ikut keselesaan.. elak tido secara melentang atau meniarap..

Selain masalah ke baby, ia juga bg masalah kat tulg belakang kita. So tidurla mgiring. Demi keselamatan dan kesihatan

Sy dri pregnant 5 bulan smpai branak tidur mengiring.. Smpai tengah berpantang rasa janggal tidur terlentang 😅

Kalau saya pulak tidur mengiring... Kejap kanan kejap Kiri tapi lebih selesa sebelah kanan ni.. huhu..

start 5 bulan dah blh tido mengiring.. tido trlentang tk elok sbb blh menyebabkan bby lemas kurang oksigen

Sy terlentang ada ngiring kiri kanan ada. Aku ngiring lama nk terlentang tu rsa berat sgt perut.