Posisi tidur

Hi mommies.. Ada x sesiapa yang ada masalah tidur? Bila buat pembacaan, tidur melentang dikatakan x elok kerana boleh mengurangkan kadar pengedaran oxygen, tapi bila tidur mengiring akan jd kebas dan sengal sampai xboleh tidur.. Tidur melentang saja yg selesa dan boleh lena.. Tapi takut baby xdpt oxygen.. Ada tips x bagaimana nk tidur tanpa kebas?

2 Balas

Kalau saya dulu sblm tidur buat posisi mengiring, bwh belakang sy letak bantal,agak2 naik sikit badan, pastu sebelah depan letak bantal bawah perut so dia mcm mengiring n menelentang skali. Kat hujung kaki sy letak bantal juga supaya selesa.

sy pun ada baca tu. sy lebih kurang sama dgn awk. sy sebelum nak selesa tu sy bangun sy gerak2 kan kedua kaki sy n usap2 perut. lepas tu sandar di sofa duduk atas tilam n bantal bwh punggung. baru boleh tidur posisi mana2 yg selesa. try lah