BERI TUNJUK AJAR??

Mcmna cara supaya susu badan jadi banyak?? nak full bf tpi susu badan tak ckup ?.. Baby dah 36hari..

6 Balas

kena kerapkan menyusu/pam ikut jadual.. kena disiplin pam setiap 3 jam termasuk sebelah malam.. kalau nak senang ingat, buat setiap pukul 3, 6, 9, 12.. walaupun dapat susu sikit, still kena konsisten menyusu.. lepas tu kena makan makanan yang boleh tambahkan susu macam kurma, oat, lobak putih, horlicks, plain yougurt.. and mindset ibu kena jaga betul² nurse saya pesan.. sebab kalau kita penat/stress, susu boleh drop