BERI TUNJUK AJAR🙏🏻

Mcmna cara supaya susu badan jadi banyak?🥺 nak full bf tpi susu badan tak ckup 🥺.. Baby dah 36hari..

6 Balas

kena kerapkan menyusu/pam ikut jadual.. kena disiplin pam setiap 3 jam termasuk sebelah malam.. kalau nak senang ingat, buat setiap pukul 3, 6, 9, 12.. walaupun dapat susu sikit, still kena konsisten menyusu.. lepas tu kena makan makanan yang boleh tambahkan susu macam kurma, oat, lobak putih, horlicks, plain yougurt.. and mindset ibu kena jaga betul² nurse saya pesan.. sebab kalau kita penat/stress, susu boleh drop

awak follow kanselor laktasi. mcm nad masrom dgn noorfazilla binti abdul rahman. banyak tips dan ilmu diornag kongsi. and follow group ibu menyusu. kalau ada bajet boleh amik kelas penyusuan.. proses penyusuan mcm mudah tapi tak yer puan. perlu gali ilmu utk penyusuan

Tak ada istilah susu tak cukup. Mindset susu tak cukup, buat kita rasa susu tu tak ada. Susu kan selalu, walau pun pam dapat 0.5oz-1oz, itu normal. Sebab baby sentiasa dengan kita.

Kerapkn mnyusu sis..hisapan baby akan meransang hasilkn susu,lagi bagus kerapkn waktu mlm 12 hgga 6pagi time nie susu hindmilk..cpt naik berat baby😊

8mo ago

Lagi satu cara..sblm tido sis cuba minum susu+oat+kurma..insyaallah dlm 2jam breast akn rasa penuh.

minum banyak susu berasas kan kurma insya Allah susu badan banyak 🎶

awak kerapkan myusu anak ,tambah time malam.