Reaksi suami anda

Mcmane riaksi suami anda ketika anda sakit? Suami sy cakap sy terlampau melayan alahan dan hanya tidak mempedulikan sy.

36 Balas

same la dgn sy. mungkin sbb sy surirumah,husbnd ckp jgn trlalu lyn rs xsht tu. die srh sy byngkn klau sy bkrja,msti sy akn kuat sbb xkn nk cuti lm2. tp tula,kdg sedh. kdg tu sje buat kuat je dpn die. ble die gi keje,melepek la sy ats ktil. tp die tetap ambt brt tny ape yg sy nk mkn.wlpn sy sndri tak thu ape yg sy nk mkn.

3y ago

Sy bnti keje. So pregnant ni sy sllu ckp kt diri sy. Kalau sy keje mst lgi penat. Trigt kwn2 tgh sarat masa keje dlu. Sy ckp kat husband. Mmg laa diorg yg keje nampak kuat sbb takkn nak mengeluh je dkt tmpt keje tu bgtau satu ofis kita sakit. Mst la balik dia pi ngadu kt suami dia. Hahaha sama je. Suami sy tak berani nk ckp dgn sy mcm tu. Sbb sy bnti keje pn sbb dia xnk kami pjj. So dia kne terima jelah. Sy mmg basuh dia kalau dia ckp mcm tu. Jgn pendam2 sis. Luah je. Tp luah bkn bserta emosi. Sy mcm tu dgn suami. Nnt smpai tua memendam rasa kalau kecik hati dgn suami.

org laki selagi dia tak rase ape yg kita rase, selagi tu dia cakap jgn lyn sgt alahan tu..amboii, sekali kena demam sakit kepala, terdiam tk buat ape2..mengadu dekat kita sakit..kita la plak yg lap2 dahi dia, ape smua..haa bru tau..tu tak muntah2 lagi, tk lalu mkn lagi..baru tau🤣🤣🤣

hahaha mula2 pregnent risau sbb takbole makan dgn minum, cume gi klinik masuk air smpai 6bulan , lepas tu bole makan bihun, hari2 dy beli walaupun makan sikit 😂 masuk 7bulan dy cakap sabar la sikit je lagi 🤣 sekrng dia kata taklama dah baby nk keluar, kena kuat walaupun xlarat ,

alhamdulillah suami xpenah kata gitu.. sy mse mngndung thun lpas alahan truk smpi nk besalin pn muntah xlalu mkn... penah msuk air smpi 10 btol sbb bila mkn muntah.. smpi dh xde tenaga... jd smua kje umah masak suami yg wat... sy xlarat sgt... lgpn sy dh pnah 3 kli kguguran

memandangkan ni first baby kiteorg so suami sy sgt risau dgn sy muntah pening yg berterusan sampai xleh bangun.. dengan dia2 skali ambil cuti sampai sy ok sepenuhnya even dia sdri pun duk xsihat sgt.. sedih rasa bila tgk suami xsihat tp sy xmampu nak comfortkan dia..

Dia sangat sangat caring. Nampak kaki bengkak , dia urutkan . Kerja kerja rumah pulak dia tolong buatkan contoh kalau saya dah masak , dia tolong basuhkan pinggan periuk kalau saya basuh baju , dia tolong sidaikan , lipat sekali . Sangat sangat memahami 🥰

takpa sis . sis kuat okay utk baby . dia tak rasa macam mana alahan tu . bukan kita yang melayan . takpa faham sis mesti ada cuba untuk tak terlalu melayan alahan tapi kalau dah itu yang nak jadi , terpaksa la terima kan . takpa , sis kuat ya ! ❤️

sama lah suami saya pun cakap macam tu dia kata saya manja terlalu ikut alahan sampaikan tak buat kerja langsung..pastu saya buat keputusan balik Sabah supaya tak susahkan dia,lepas sampai Sabah dia nak cerai dengan saya nak buat macam mana redho je la

3y ago

Mmg tak patut bertahan kalau sakit dia xnak jaga

Alhamdulillah sis, dari sebelum pregnant pun dia uruskan semua,tolong semua.. time pregnant memang totally semua dia.. muntah pun dia lapkan,sakit sikit pun trus hospital.. cuba slowtalk minta suami faham InsyaAllah lama2 akan faham situasi sis

doa la supaya benih dia tak berfungsi dah lepas ni. sia-sia je bagi membiak. doa dgn Tuhan, mintak alahan tu semua p dkat dia. lagi elok doa depan dia kuat2 setiap kali dia kata awk mengada-ngada 😁

3y ago

Ya Allah setuju sgt