Air Gula ??

Mcmana result kmu lepas minum air gula?

Air Gula ??
107 Balas

Msa 13week(kali pertama) Fasting blood sugar 4.6 2H postprandial 6.3 28week(kali kedua) Fasting blood sugar 5.2 (sangkut sebab sy terjaga bleh plak p mkn mnum air coklat 2botol) 2H postpradial 7.5 Redha je la buat bsp 4kli sehari...nasib baik bsp normal

Yang pertama saya buat takda masalah dan normal. Yang kedua ni sy takut sbb dua bulan sebelum ni kuat sangat makan bnda manis 😅 harini dah minum air gulaa. Lusa baru tahu keputusan 😊 doakan semua nya bagus bagus sajaa 😁

Macam mana nak tahu, sangkut ke tak. Saya belum pernah minum lagi. Bacaan dia macam mana? Kalau lebih 4 sangkut ke ataupun yg ke berapa? Ini pregnant yg kedua. Minggu depan appoiment minum air ni. 😢

Sy aritu results sebelom minum lgi tinggi(5.0) pade lepas minum😆.tekejut jugok laaa,nurse ckp dah kne kencing manis dah..hmm nk x nk redo jelaaa kn.kne ulang alik klinik,wt test lagi dan lagi.🥴

yg prtama normal . yg ke 2 blom tau lg brdebar juga nk tnggu keputusan . misi kata klau dy xd coll2 psl air gula tu mksd normal la tu . klau ad msala kencing manis dy akn coll kita trus .

Yg pertma minum ok 4.6 yg kedua minum nurse call gula tinggi terpaksa lah kena ulang alik ambil bsp 4× sehari... redho je lah.. semoga baby sihat aje nk tggu due 12/11..

Anak ketiga, result sebelum 5.4 sebab bedal kentang dengan kari saja makan malam sebelum puasa jam 1000pm. Lepas minum, 6.4. Sangkut jugak sebab results sebelum atas 5.1 huhuh

Alhamdulillah normal. Keciknyaa cawan kat tempat awak. Tempat kita besar cawan minum air kat kedai tu haa. Tersenggok2 nak habiskan. Ni 24w nanti kena minum untuk kali kedua🤮

4y ago

Akak guna minum air gula ni untuk apa yer?

Hari tu minum.. 1 mug penuh.. Knyg perut gn ayo gula j.. Nk muntah tahan jla, xnk nnti kna repeat minum.. 😂😂😂, result blom taw lg, sangkut ke idak... Takot jgk ni..

5y ago

Hopefully okeyh lah.. Sbb mmg ada family yg ad kncing manis.. Takot jgk sangkut nnti..

Saya awl2 dh sangkut😅sebelum 4.6 ,lepas minum ambik kau 8.6.. Dan 1st wt bsp,doc ckp ok bsp awok kena buat sebulan skali..alhamdulillah lepas dari 2minggu sekali