Hindari kuning bayi

Mcmana kta nak hindari baby semasa lahir nanti terkena kuning ?? Ada tips tak? Selain makan anggur hijau ?

7 Balas

entah lah. org tua2 kata masa mengandung minum susu kambing. kalau boleh yg fresh lah bukan instant tu. tapi saya tak percaya lah sebab kuning nie ikut keturunan jugak. kalau kita (mak ayah) pernah kena kuning masa baby dulu anak kita pun kena jugak nanti. ada je org amalkan susu kambing masa mengandung anak dia tetap kena kuning. zaman skrg tak sama macam dulu. mostly semua baby baru lahir kuning lah. tapi doa jangan kena kuning tinggi sampai dok bawah lampu je. kuning nie kdg tak boleh elak.

dulu sy pernah tanye dgn doc , ape punca anak2 kena kuning . doc kata mase pregnant , terlalu banyak makan junkfood , instant food . nak kata tak , mcm ye sebab tiga2 anak sy mcmtu . hehehe . maggie itu nikmat 😂 eh salahkan maggie pulak ye 😂

saya darah o, alhamdulillah anak kuning rendah je and 5 hari da baik. saya rase sbb saya jage makan. sy gdm on diet. so mmg kne jge mkn. pstu msok 7 bulan sy amalkan anggur hitam tpi sy control sbb ad gdm

Baby baru lahir mmg akan kene jaundice cuma masa kejap atau lama je ,, ada petua untuk kurangkn kuning baby cuma utk elakkn kene kuning tak tahu la pula ,, semoga allah bantu 🥰

4y ago

Anak saya alhamdulillah xde kuning. Petua xde tp mak sedara sy ckp mkn bayam merah. Setahu saya bayam merah utk naikkn hb tp sy makan je bayam tu sbb msk 2bln hb low. Bila lahir alhamdulillh xde kuning. Wallahualam la btl ke x kan mak sedara tu ckp. Nk pecaya sgt pun xblh.

Boleh cuba produk shaklee... berminat boleh pm saya☺️ www.wasap.my/60197857093/Shaklee

kurangkn mkn junkfood.. anak saya alhmdulillah kuning xtnggi, 3/4hri ja check kuning..

Banyak kan menyusu badan. Tu je cara sy buat. Alhamdulillah cepat surut.

4y ago

btul kerapkan susu badan.. jgn kasi bilik gelap..