Baby kuning

Hye mumy2. Boleh share tak tips hilangkan kuning baby. Ada yg ckp anggur hitam boleh hilangkan kuning baby . Tapi tgk kat tiktok. Anggur hitam bahaya bagi baby makan atay hisap airnya. Boleh share ?

11 Balas

Yang anggur hitam tu ramai salah faham. Saya pun tak tahu pengetahuan saya ni betul ke salah. Anggur hitam tu patutnya ibu makan masa pregnant, bukan makan lepas bersalin atau bagi titisan air tu kat newborn. Kakak ipar saya amalkan menjadi, anak dia tak kena kuning langsung. Tapi dia kongsi tips ni lepas saya dah bersalin. Anak saya pun kuning lama, tapi tak tinggi

sya tgok kt tik tok psl nahla balm.. sya try gak kt bby.. dri 9.6 last check dpt 3.6..ada la g dkt 5 kli ke klinik, Alhamdulillah bby seminggu lebih je kna kuning.. skli bgi bby susu bdn + formula ngn kerap.. nti bby byk kli berak, cptla turun kuning tu

saya ikut tips susu ibu selang seli dengan formula...bayi saya tak berak kerap cuma sekali berak banyak terus,janji kencing lawas..ada jugak yg suggest ubat homopati dan mandian kuning kedai tabib cina

2mo ago

jgn bagi bayi minum selain susu ibu atau formula sahaja..

Takde tips, tapi kena kerap bagi susu badan 2 jam sekali lepastu topup susu formula 3 jam sekali. Ni doktor yg advice. Mmng kuning baby turun sbb baby akan berak kencing kerap 😃

saya pun pernah frust pasal baby kuning, kesian kat baby sbb asyik kena cocok je. tapi kena kentalkan hati susukan baby every 1 hour. bagi dia berak kaw kaw, confirm turun.

tips dia nyusukan tiap 2 jam...pantau berak kencing. elakkan buat bnd2 yg memudaratkan kesihatan nb. awk pun tahu bby bwh 6bln xblh bg apa2 cecair selain susu.

Sy nyusukan tiap 2jam. Letak alovera dkt dahi NB & mandikan dgn air cap badak. Hari ke 4 dh discharge kuning dari 270 ke 80

yg sy tahu pasal anggur hitam tu, bukan bagi bby mkn. tapi ibu yg mkn, then bg susu badan kat bby.

mertua sy siap lenyekkan anggur bg baby minum. susu kambing pun😭

bagi anak mandi dengan air cap badak setiap pagi..