4days after miscarriage ( 6weeks)

Mcm mne nk atasi rasa bersalah, rasa kecewa, rasa sedih, redha utk kehilangan? Bila dluahkan dgn mereka, semua akan ckp, " aku lagi terok, dia lagi terok, mereka lagi terok. kau baru lagi, kami dah byk kali. kau blaa blaaa, kami bla blaaa " kenapa harus samarata ttg perasaan? knp harus dibandingkan rasa sedih? mmg dugaan ni dberi utk yg mampu, tp saat anda berada dtmpt sy harini, adakah anda terus mampu bdiri semula keesokanny? It feel like smthg in my hearts. heavy. Nk menangis tp tak dkasi menangis. Knp kalau menangis dikata lemah? Knp kalau menangis dkira tidak redha atas ketentuan? Knp perlu kuat utk spanjang masa? being sad has nothing to do with being ungrateful. It is just a natural response to negative circumstances or disappointment.

15 Balas

Sy pernah berasa di situasi awk. Sy pernah merasa kehilangan calon anak pertama (miscarriage 5week) memang sakit tuhan je tahu perasaan tu. Sy pegang satu ayat dan akan igt selalu ‘sesuatu yg pergi akan di gantikan dgn yg lebih baik’ dan ‘tuhan akan bagi pada waktu yg tepat’. Alhamdulillah after 7 bulan menanti Allah hadirkan malaikat kecil dlm rahim sy🤲🏻

hi awk.. haritu pada bulan 8 pun sy miscarriage at 6 weeks.. takde berpantang apa sbb baru lagi.. lepastu pada bulan 9 sy datang period semula.. dan Alhamdulillah bulan 10 ni sy check upt positive.. InshaaAllah bersangka baik dgn Allah, Allah akan bagi yg lebih baik untuk kita, baby yg sihat InshaaAllah untuk kali ni 🥰

8mo ago

betul2 sy pun ada negative though like menjadi ke kandungan kali ni, so tak excited mana selagi tak pergi scan sbb masih baru lagi.. tapi bersyukur Alhamdulillah lah rezeki pregnant lagi huhu.. moga kandungan kita sihat kan sis 😭

take your time sis...ajak suami keluar ambik angin.sy dlu badmood sebulan and putus asa .pedulikan orang lain .jaga hati sendiri ..mintak dgn Allah in Shaa Allah .

Sabar awak.. Mungkin ALLAH nk bagi yg lebih lg utk awak.. Sy faham ape yg awk rase..

Sy pun pernah kehilangan anak pertama. Redho sis untuk jadi kuat. Positive