Baby xnak pegang makanan

Mcm mne nk ajar balik anak supaya pegang then mkn makanan dkt tgn dia? Dlu dia pnh pegang dan pandai suap ke mulut sndri.. tp kdg2 sy lap tgn dia tgh/slps mkn tu sbb sy xtahan tgk kesan comot tu.. tp dr situ lps tu ank sy bile bg pegang makanan dia xnak, nak suruh suapkan dia je.. sampai skg sy masih salahkan diri sndri penyebab dia xnak pegang makanan sndri da ? tlg sy!

2 Balas

Sebab tu kalau anak tgh makan jangan bersihkan. Tunggu dia habis makan