anak wajib cari nnen bila nak tido

Masa ank baby dulu. Biar je. Dia menyusu sebelah. Pegang sebelah. Bila dh stop menyusu. N sampai sekarang. Nk tido je. Mesti minta nk pegang. Then cepat je dia tido. Ada cara tak. Utk stop dia buat mcm tu sblm tido. Skrg ank umur 3 thn 5bln. Ank lelaki. Skrg sy baru mngndung ank ke-2, 7minggu. Xnak la cakap tak leh pegang dah sbb nnt adik punya. Nnt dia rasa x syg adik plak. Haruu. Ada apa2 cadangan tak? Rasa memyesal x stop kn habit pegang sblh time mnyusu. Xtau plak lekat smpai skrg.

1 Balas

Kalau dari segi agama, memang dah kena stop susu badan bila anak umur 2 tahun atau 2.5 tahun.. dah tak halal utk baby Kalau minum sampai 3 tahun.. try calitkan campuran sir & serbuk kopi kat puting sebelum Baby nak minum.. kata susu dah rosak sebab dia dah 3 tahun.. lama2 dia akan stop

5y ago

Dia dah x menyusu badan mula dari umur 2 tahun lagi. Masalah nye tangan dia y x stop lagi. Nak pegang sebelum tido. Walaupun tdo dah x menyusu n tak minum susu botol. Asalkan pegang je. Then dia tido