Jom share pengalaman gn kite

Hai semua, ada tk yg pernah alami setiap kali pregnant je rasa pedih ulu hati, bila pedih tu dtg sakit btol susah nk bernafas,rasa loya. Kalau tak pregnant tk de pon.

2 Balas

ianya normal jika berlaku ketika hamil...dan akan berlanjutan hingga 9 bulan ..mcm loya nak muntah pula depends pd seseorang ada tu mengalami nk munth tu ms 1st trismeter shj..msuk 2nd trismeter takde dh mengalaminya..ada tu akan mengalami rs muntah dan loya spnjng kehamilan hingga nak bersalin....satu lg try jg pemakanan .mkn kerap tp dlk portion yg sikit.........mg dpmudahkan segalanya..aamiin

haah sis. dan itu normal. boleh try makan makanan yg bercitrus 😊