Bintik merah

Mcm mna nk hilangkan bintik merah mcm whitehead ni kt muka baby ya?

Bintik merah
13 Balas

Anak sy dulu pun adaaa bintik merah camnii , mak sy cakap ruam susu. Sy first time mother, tatau pulak lepas susu kene lap pakai kain bersih pipi bby. 😅 Sy pakai sudocream sapu nipis nipis je kat tempat ruam . Alhamdulillahh okay daa 😄

itu ruam panas,buat sementara ni,jgn bagi baby berpeluh,takut merebak bawah pelipat leher.dan ibu kurangkan makan herba,CTH jamu atau halia n lada hitam,boleh makan,tapi kurangkan sikit

ank sy pernah jd mcm ni masa dlm pantang, sy sapu calamine lotion je nipis2. jgn pegang2 muka baby. kena selalu lap pelan2 muka dia dgn kain basah y bersih, jgn guna wet tissue tau.

dari mndian,losyen smua sy guna sebamed alhamdulillah mslh kulit baby hilang....

biar je nanti hilang sendiri. baby lepas lahir akan kuar bintik2 nie. so mommy xyah risau

biasa tu sbb susu ibu..kulit bby sensitive..nnt hilang.. sapu krim pun ok...

sy pakai ni masa anak kena ruam susu or ruam lampin.. Insyallah menjadi

klw sejak dri lahir ada mcm tu..bearkn je..nte dia hilng sndrii

bby sya pun ada. x da letak cream. nnt pandai hilang.

letak bedak sejuk..cepat la hilang nnty