kenapa muka baby naik bintik merah

hi semua ,sesiapa tahu knp muka bby naik bintik merah mcm ruam? mcm mn nk buat ya bg ok nk guna apa?tq

kenapa muka baby naik bintik merah
6 Balas

kadang penybabnya baby pakai baju yg agak tebal..kalau Siang jgn pkaikan yg tebal sgt ..kalau Malam ..kalau pakaikan baju yg agak tebal .jgn bagi bedung baby Guna bedung atw selimut yg tebal .Guna yg sederhana..

Anak sy pon mcm ni. Lastweek pkar kanak2 ckp eczema. Anak potensi eczema jika ibu ada resdung atau asma. Doc nasihat kawal dairy food dan pstikan kulit anak sentiasa lembap(guna lotion qv).

sis cuba guna losyen snow white. anak saya alhamdulillah guna sembuh elok. untuk segala jenis mcm ruam elok. nampak bintik2 merah sikit sapu. cepat elok

kalau puan mmpu g klnik swasta pakar kanak2 better puan bwk nak g jumpa doc n dptkn rawatan..mg ank puan cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya aamiin

4mo ago

sm2 😉✌️

Beli facial cream baby sebamed. Agak mahal jugak tapi berkesan.

terima ksih saya dh jumpa doc n pkai ceradan dh beransur baik.