Susahhhhhh

Mcm mna nk ambik sample kptihn sbb hritu dh inform doc nurse dorg bgi ubt insert tp still rsau even kuningnye xde lgi,mmg rmai yg ckp dorg x ambi ksah sgt,ssh lh cmni. .hrmm help me,,dh nk dkt due dh sye nihhhhh.... doakn sya n bby x ape2 (if x smpat ambil smpel n thu result) bleh detect gbs ke lps bslin even kite tk ambil sampel awl?? ade ubat ke hrmmm rsau gaklaaaaa.... .. .

6 Balas

Biasanya makmal keluarkan result dlm seminggu. Kalau gbs positif org makmal akan call gtau, klau result nya negetif... Dorg diam je.. Xde call. Sya pun pernah kena suspect gbs masa preg 7 bln, sampai ari ni xde call pun, tanya doc, dia ckp negetif. Xde kuman cuma kena jaga kebersihan je la. Miss v tu kena cuci air garam campur air suam masa mandi, utk elakkan kuman.

5y ago

Bru ja td sya ambil sampel sis.. doc ckp kputusan dlm 2 mnggu cmtu.. hrp2 xda apa2

Selalunya dekat2 due mmg akn ad keputihan. Selagi kuantiti x terlalu byk, xde bau, xcolor kuning pekat & xde rsa gatal2xde mslh kot. Mustahil dktor buat xtau jew pasal keputihan klau teruk sgt. Sebab sya sblm ni kena admit hospital msa week 35 sbb keputihan teruk smpai blh mnyebabkn prem-contraction.

5y ago

Sya dh sllu sngt bgtau doctor yg sy ade kputihn kuning,smpai sya give up dh nk gtau doct kk and gi check klnik luar... kuningnya xde lgi tpi smlm mcm ade bau je.. mcm la.. dh nk dkt bsalin dh,smpai mak ckp, "kita dh cuba,mrka still x pduli.. kita mnta xda pa2 je yg jd nnti" ya tuhan... 😌😌😌😌

Sy pernah keluar kptihan kuning ni.. Sy pergi klinik swasta dan minta dr sana buat refer letter kat dr kat hospital.. Nnti bwak refer lettrr tu ke hospital.. Kat sana nnti doktor akan ambil sample utk di diagnose knapa kluar kptihan warne kuning tu..

Doktor dah ambil sample ke belum? Xpe, tnggu je result. Sementara tu guna ubat yg insert kat vagina tu. Minta je kat kk. InsyaAllah kalau sikit2 tu tiada apa. atleast kte berusaha.

5y ago

Dh tdi sis.. bru jak

G hospital bhgn pregnancy assessment centre

5y ago

tq ye sis sbb sudi komen.. bru blik dri kk ni,dh ambi sampel doc ckp result kluar dlm mda 2 mnggu.. hrp xda pa2

F