GDM MOMiES

Mcm mna nak kawal gdm?? Kawal makan lapaq , baby tak aktif..

3 Balas

makan 6x sehari dlm kuantiti Yg sikit (suku suku separuh).kurangkan karbohidrat lebihkan sayuran & protein.Kalau boleh elakkan makan buah tempatan sebab banyak kandungan gula.kalau nak makan epal pon tak boleh makan sebiji setiap Kali makan.

Nak kawal GDM, jangan berlapar atau jangan skip makan. Makan kena on time. Buat diet suku suku separuh. Suku karbo, suku protein, separuh sayur/buah.

Makan tetap makan sis tp kandungan makanan tu kena control