Gdm awal kehamilan

Ade tk mommies yg ade pengalaman gdm lepastu keguguran? Sbb saya gdm tapi susah juga nak kawal selera makan. Main makan je cuma saya banyak minum air kosong. Bahaya tak ya risau juga cuma tula susah nak kawal nafsu.

2 Balas

sye gdm on dc and penah gugur 2kali. husband sye kate mkn je ape nk mkn. jgn control sgt. nnti bby x ckup khasiat sbb mak die madah nak control mkn. gemuk xpe, nanti lepas bersalin boleh kurus balik 😂 gdm still under control. bsp before mkn below 4.5 after makan 2hours below 5.0. mkn manis mcm biasa je. cuma sye x mnum susu mengandung and x makan buah. sbb tinggi gula. exercise? nan hadooo

2y ago

I see, paham². Saya risau juga sbb tak jaga kan duk makan je smua. Tp sama la tu bsp under control jugak.

sis gugur time brpa weeks ya..tinggi x gdm sis