normal ke gastrik

Mcm mna nak hilangkan gastrik, da mkn pun tetap sakit

15 Balas

Sy kna gstrik bru ja... 36weeks.. Tp syukur tdk la jg smpi pigi hospital.. Sy xmkn ubat apa².. Cma mkn nasi dgn minum air suam..siap makan..rehat 30minit... Dn rehat kn badan. . Lama² tu gstrik hilng jg. . Sy kerap mkn jg.tp kna gstrik jg.. Apa lg skg nii... Berat badan mndadak naik dlm 2 minggu😅.. Nk ikut urutan mkn mcm biasa yg sblm prgnt pn ssah sda. 😅

Pling serik kne gastrik. .pdhal mkn on time je. .huhu. .smpai brt bdn pon drop hmpr 10kg dri 80++. . Sjns awl prgnnt mbok kuat . .xbole trima mknn lngsg. .lps mkn mnth lps mkn mnth. .rsauu je kt si kcik dlm prt ny. .alhamdulillah stlh hmpr 4bkn lyn mornng sickness br oke. .😊. .

Mostly preggy mom akan kena gastrik. So kne jaga makan. Jgn lewat kan makan ye. Kalau x baik jgk jmpe doktor. Nnti doktor akan bg ubat gastrik for preggy mom

Kerapkan makan. Even dah breakfast dah lunch dah dinner. Tapi kena sentiasa ada biskut utk mengunyah. Ataupun makan buah ke. Terpulang. Yg peting kerap makan

Gaviscoin tu membantu. Pregnant bole. Kalau tak air soya. Susu ke roti ke stop dulu...itu buat perut ulu hati lebih pedih

Kne mkn stiap 2 jam wlaupun sikit.. xboleh ikut jdyal mkn biasa bila pregnant 1st trisem ni sbb hormon..

Gastrik ubtnye kne mkn on time..mmg sakit kalau makan lmbt..sakitnye berhari2..jgn tinggal gaviscon / ubt gastrik

Kne kerap minum air suam. Kalau minum berais, cpt je kena angin. Lgi sakit perut. Nk sendawa pon tak mau keluar

Eat smaller portion but more frequently and don't skip meals!

Kena kerap makan. Don’t ever skip or eat late