Cara cepat bukaan CM

Mcm mna Cara cepat bukaan cm Sbab sya dari pgi smpai ptng masih 3cm

Cara cepat bukaan CM
21 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Tarikh sama mcm sy masok wad aritu.. Tapi sy stat masok ward kat hospital selayang 8/9/2020..bila dh masok ward kat hospital selayang ni satu je kite kena hadap katil penuh.. Time sy aritu 2 ari kene duduk kat depan kaunter ward Labour room tu sebb katil smua penuh.. 9/9 mlm pukol 11 malam baru dpt katil pastu pukol 3 pagi doc dtg check laluan masih 3 cm die jolok smpai liking.. Kol 7 pagi masok bilik ward Labour room smpai la pukol 7 malam laluan masih bukak 3cm....12 jam menapak kat bilik Labour room tu.. Pastu doc ckp x leh nk buat pe kene ceaser jugak.. So ceaser je la. Akhirnye keluar la baby.. 😁😁

Baca lagi
2y ago

tu LA Demi anak trsyng snggup redo JK wlau pn sakit apa2 pun slmt brpantang juga sis sihat Ibu dn baby 🤲🤲😊😊

Pengalaman Saya bersalin anak pertama...bukaan 2cm jam2 pagi.. Saya kat atas katil saja.. Sebab saya rasa tak selesa sebab air ketuban bnyak keluar... Saya baring saja.. Dan saya banyak berselawat... Saya amal doa nabi yunus... Saya berzikir...??Dalam masa yg sama saya pegang perut saya.. Saya bagitau baby supaya cepat keluar.. Jam10pagi contraction mula rasa sakit.. Jam2.55ptg saya selamat bersalin normal.. Syukur Alhamdulillah...

Baca lagi

Sama lah sya tu hari sis. 20 jam baru bukaan 4cm. Last2 keluar juga anak sya. Tu pun sya menangis2 minta tolong sama Allah. Sakitnya aduhai.. sis sabar ya sis. Banyakkan berdoa minta sama Allah.

trima kasih bnyk dngn sis smua sdah berkongsi pengalaman dngn sya smoga Allah yng membalas kebaikan kmu smua 🤲🤲🤲❤❤

Orang kata cuba jalan itik..kalau tak jalan pun suruh duduk mencangkung dengan kaki buka wide....

Alhamdulillah..tahniah..selamat berpantang..jaga diri n emosi ye sis..jgn stress..think positive..🥰

2y ago

insyallah sis trima kasih bnyk ❤❤

pngalaman sy bnyak kn brjln ..selain tu sy bace zkir nabi yunus smbil usap perut ke bwah..

2y ago

Iya sis alhamdulillah smua yng berkongsi pengalamana sya ikut ❤❤

Squatting, jalan itik, dekat2 katil je.. Insyaallah cepat bukaan.. Good luck puan 💪

2y ago

trima kasih sis Lin ❤❤

Klo sy dlu cina ckp mnum pati haruan brand tu.. Dr 2cm nah 10cm trus. Tp xthula betul ke x..

2y ago

🥰 Wah Bgus nya buka trus 10cm Tk paya tunggu lama Kn sis

jangan tidur2 sis berjalan org cakap naik tangga turun tangga lagi bagus