Cara cepat bukaan CM

Mcm mna Cara cepat bukaan cm Sbab sya dari pgi smpai ptng masih 3cm

Cara cepat bukaan CM
21 Balas

Pengalaman Saya bersalin anak pertama...bukaan 2cm jam2 pagi.. Saya kat atas katil saja.. Sebab saya rasa tak selesa sebab air ketuban bnyak keluar... Saya baring saja.. Dan saya banyak berselawat... Saya amal doa nabi yunus... Saya berzikir...??Dalam masa yg sama saya pegang perut saya.. Saya bagitau baby supaya cepat keluar.. Jam10pagi contraction mula rasa sakit.. Jam2.55ptg saya selamat bersalin normal.. Syukur Alhamdulillah...