alahan ketika mengandung

mcm mn ya nk hilangkn alahan mngndung ya ? x boleh mkn x boleh bau bwg . kesian husband nk mkn air tgn kite xdpt , bg pencerahan please #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

45 Balas

takda cara pun utk hilangkan, akan beransur hilang sendiri. harap si suami tu paham la. agak xpham boleh doa kuat2 supaya Allah alihkan alahan tu p ke dia. elak apa yg awk xblh tu, klau bwang xpyah la buh bwang. mkn pun kena try & error.

Tiada cara. Cuma layan je sementara ni. Mcm sy 2 bulan tak masak. Beli luar je. Kadang husband yang masak. Sb mmg tak boleh bau tumis2 langsung.bau jiran masak pun tak boleh. Alhamdulilah skg dah takde alahan. Da boleh msk cm biasa

sy dah lama tak masak semenjak pregnant..mintak tolong suami masakkan. nasib baik dia nk belajar masak 😁 kadang beli kt luar je. suami pun faham. sbb anak sulung pun mcm tu juga😅 nak hilangkn memang tak boleh..

mmg tkda cara dh rasanya 😂 ank sulung dulu, alah dgn bau perfume suami. tk boleh bau suami.. mai anak ke dua, tk boleh bau bilik air n bilik sendiri lg satu bau petrol.. mmg alah dgn bau.. dgn makanan biasa jaa.. 😂😂

mcm2 dah buat sama je sis nk mkn pun tak leh asal masuk keluar loya muak last2 masuk angin sudah perut😭 apa semua tak leh nk makan ermm baru lgi barang kali kena tunggu semester ke 2 tiga baru nafsu makan dtg 😂😂

saya smpai 25minggu xdpt hidu bau bwg,bau kari.bau tumis pun xdpt. mmg mkn kat luar je. alhamdulillah masok 27 minggu smpai skrg,alahan beransur kurg.cuma kari mmg smpai skrg xdpt 😅 auto mabok. 30 minggu dh skrg.

sy masa prgnant yg first alahan sgt teruk .. brt bdn drop bnyk .. sy gy klinik swasta dia bagi ubt alahan mngndung .. n disyorkan utk mnum susu utk kurgkn rasa loya .. makan kerap portion sdikit

sy trimester prtama alahan tk teruk sgt kdg bole mkn jg kdg thidu bau makanan jer trs muntah . skrg dah masuk trimister kdua alhamdulillah alahan dah tkda. selera mkn pn dah naik🥰

sy alahan dulu xboleh bau ikan.. jadi tiap kali siang ikan husband yg buatkan.. time makan elok je🤣 xboleh bau ikan n minyak wangi.. jadi mmg xbg sape2 yg pkai perfume dekat dekat sy

sabar la suami pun. halah-halah. kena la faham isteri tengah mabuk. nanti mabuk hilang isteri masak lagi. sementra isteri mabuk, suami la tolong masakkan untuk isteri.