alahan ketika mengandung

mcm mn ya nk hilangkn alahan mngndung ya ? x boleh mkn x boleh bau bwg . kesian husband nk mkn air tgn kite xdpt , bg pencerahan please #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

45 Balas

Try minum air barli. Saya semua tk jalan pastu paksa minum air barli hari2 sampai mual kurang skrg ni. Tp lain org lain caranya cumanya boleh try ikhtiar..

Tkde cara sis. Sy smpai skrg angkat kuali. Tk masak. Alang2 tu suami sy tu diet sekali sbb dia nk lose weight. Hnya ad buah-buahan n roti shj di rmh.

Takda tips sis. Saya pun bulan lepas almost 2k makan luar saja . Sebab mmg tak boleh bau apa2 masakan . Loya teruk sampai badmood rasa

it will take time sis. normally first trimester paling teruk alahan. alahan dgn bau & etc. tapi slow slow akan okay 🤗

takde Cara sis. hadap je. husband kalau paham die xkisah pun sis. husband sye sjak sye NGANDUNG dia la yg masak.

dah hampir 3 bulan tak masak sbb tak boleh bau. especially bau nasi. husb faham, kena terangkan kat dia betui2.

Ada cara. Pergi farmasi cakap nak beli gelang anti muntah ni. Ni membantu sgt selama dalam alahan tu.

takpe sis layankan je dulu. takyah susah susah masak, beli je dulu 🤣

Sy plak Bru 6minggu..tk blh bau uma,ikan,telo..mesti nk munth..

alahan tu akan hilang sendiri awak. tak boleh nak buat apa2