Test pregnancy

Mcm mn korang trfikir nk beli pregnancy test ? Saya sbb mimpi ?? sy mimpi beli test pregnancy pstu esk bagi tau mak dgn kakak diorang paksa sy beli kat watson pstu test kat mall tu jugak ?alhamdulillah ad double line

29 Balas

first ada mimpi saya tenggelam dalam air tapi takde rasa lemas dan rasa selesa je (mungkin camtu rasanya baby dalam air ketuban eh) 😅 tapi tak test lagi, pastu saya mimpi dapat double line 2-3 hari sebelum saya tergerak hati nak test upt. Test pun sebab memang rutin dah, masa tu cycle ke 3 TTC, and paling tak berharap sebab test 2 cycle sebelum tu kecewa 1 line je huhu. Alhamdulillah, now half way to go..

4y ago

sama la sis...saya pun mimpi berenang, padahal sy bukannya pandai berenang pun. dalam mimpi tu bukan main seronok berenang, siap lumba2 lagi, dpt no.1 pula tu. 🤣🤣 tapi bukan sbb tu saya beli upt, sy mmg dah TTC 3 tahun, upt mmg belambak, bulan2 cek. alhamdulillah bulan ni positif, tp tu la..lepas mimpi berenang tu. hehe

sy masa baru sebulan kawen, tiap2 mggu cek😂 padahal barunlg.. dpt upt pun free banyak member bg.. so tiap2 mggu cek tp negetif je.. tp bila dah fed up, ngam lps sebulan sy delay period smggu.. hati dah berkata2 lps tu kawan suh beli upt sbb masa tu dekat rumah mertua.. mlm tu jgk ajak husb g 7e beli.. so subuh nya sy cek alhamdulillah double line.. n now dah 14w☺️

Kadang mimpi tu ptunjuk utk kita. Cm saya sblom ni check terlalu samar... Pastu pulak breast saya sakit yg trlalu.. Sampai xboleh sentuh.. Dan asl mlm je dmm.. Biasa org ckp nk period. Tp saya period just skit perut je.. Xpernah skit breast.. Then termimpi yg saya pregnant.. Saya biarkan last2 delay 5 hari.. Check, double 😍

Akk pun sejak akhir2 ni period x cantik..selalu dtg lwat..sebelum ni lewat ckit cek..tp x de hasil..last akk lewat..akk x cek sbb frust..huhu..last akk perasan buat kerja lebih tiba2 perut krem..sakit x blh bwk bincang..akk dh rasa lain mcm jer..esok pg tu test ermm ada hasil hahaha..sethn lebih lepas gugur x lekat2..skrg br je 10w.

3y ago

maaf nk tnye, sis ade amalkan ape2 ke? sbb saya gugur 2019,smpai skrg belum lekat

Ya blm period dh test plus tp smar sikit lps tu test lagi masa lmbr period sehari dh plus pun dh nmpk terang tp sbb my first baby n so excited beli lagi test msa lmbt period ke 3 hari dh terang sgt..tp lom jmp doctr ingat kn msuk 8weeks nk jmp doctr bt scan..skrg bru 5weeks..doa kan ye..masa scan dh nampak baby kt dlm..

Suami tegur mcm dah lama tak nampak saya period, saya pun baru teringat sebulan dah tak period. Then masa suami tengah memerut, saya saja buat test kat bilik air sebelah. Tetibe alhamdulillah positif. Suami yg baru lepas memerut, terus tercengang depan pintu toilet 😂. Alhamdulillah skrg dah 31 weeks.

Sy ad mimpi ngndung mlm tdi .. Siap cek upt double line ag .. Pnantian slme 10thun sy mngis bile tau sy ngndung .. Tp sy pkirkn mybe mimpi je kot .. Sbb skrg nk sy bru xdtg period 25ari .. Sllu nye 1bulan 2x .. Nk tggu slme 1bulan lbih dlu .. Klu xde period bru g wat test pregnancy ..

1y ago

Sama dgn sy & suami penantian 10 tahun, alhamdulillah skrg 23 weeks .... test upt sbb tergerak hati mo check... semoga sis pun double line jga... Amin

saya pon sblm beli upt 2 3kali mimpi buat upt naik double line.. mainan tido je kot.. dlm otak ni dok pk mcm2 sampai xboleh tido aku ngandung ke.. ehh x mungkin sbb dokter srh merancang.. 20/9 period x dtg beli upt naik double line alhamdullilah syukur lewat sehari je period

Sama!! Hahaha ttc dh 4yrs. Piyed x delay lagi tp dpt mmpi buat test +ve! 3 malam brturut mimpi sama. Delay sehari trus try, mula² mcm xyakin siap buang lg test kit tu, pastu kutip balik, tgk² double tp samar². Esok beli clearblue try alhamdulillah +ve. Hehe

Terfikir sbb kawn suh beli dia kata muka nampak lain kebetulan tak datang period dalam 5 hari dah . Cadang tnggu sminggu nk beli . Tapi masa balik keje tu sje tekan perut rasa keras je kt bahagian rahim. Mmg terus beli masa tu ..allhamdulillah 2 line naik 😂