Cara cepat nak bersalin ?

Mcm mana ya nak bagi cepat bersalin selain kena banyakkan berjalan ? 😭 Kawan cakap perut masih tinggi lagi 😭 harap baby nak keluar newyear ni 🤲🏻😭

8 Balas

Sama laa sis ..sye 38w 6d da hari ni..perut masih tinggi..risau nnti overdue sbab last pregnancy overdue juga kena induce..nak kerap bersama dngn suami tpi ldr..sye buat briskwalk and senaman gymball tu je..semoga dpt laa bersalin sebelum due date 1/1/24

6mo ago

Sy ne 38 minggu dah tapi belum ada tanda-tanda nak bersalin. Yoga semua dah cuba😂 setiap hari jalan kaki sekitar rumah. Takdak lagi pertanda nak bersalin ne.

Sama la saya. Dah 38 weeks dah. Pegi hosp masa 37 weeks cakap bukaan 2cm . Sampai lah ni la dia main main. Exercise dah . Bersama ngn suami pun dah. Semua dah tapi tkde turun tanda langsung. Due 6/1

6mo ago

Masih okey lagi dah ada bukaan, sy ne bukaan pon belum ada tapi dah 38 minggu

awk nnti tgok tips siti jamumal kat tiktok tau. sya buat ni masa nak membuang sebb saya sembelit terok😅mmg menjadi. i think utk ceptkn bukaan pon berkesan.

Saya dari 34-36weeks baby dh asyik duduk kat bwh dh😭takutnye nk beranak ank first ni🥹tapi due 22/1/2024🥹

6mo ago

Saya due 25/1 , Tapi esok 3/1 dah kena ke hosptal Sbb air ketuban kurang🥴Risau kena induce ubat ja..

sy pulak baru 37w 3 hari..tapk perot dah rendah sgt...tp 38w mmg kena serah diri sbb gdm..😅

6mo ago

Sy gdm on diet, pastu ada tanda² darah tinggi diakhir kehamilan, doc kata mybe sy x dibenarkan bersalin ikut tarikh due, 39w/40w kena serah diri.. Esok sy dah 38w.. 😁

saya turun naik tangga byk kali.. esoknya terus sakit dekat laluan sbb baby masuk laluan da

selain bjalan , naik trun tggga sis . inshaallah bkesan ..

6mo ago

saya dah 38w 1d , anak 1st .. Tapi belom ade tanda² lagi 😭😭 .. TQ sis 🫰🏻..

intercourse dgn suami

6mo ago

saya 29/12 ni dh kena serah diri..40 minggu..perut dh jatuh..tpii tnda blum turun..skit pun bukan dkt tmpt sptotnya..seronok gamaknya ddk dlm perut..dpt mkn mcm².. haha..nii anak no 2, no 1 kena induce dh... doakan saya bersalin normal nnti ye..