Cara untuk bersalin awal sebelum di induce

Salam. Minggu depan saya kena induce. Takut sgt sbb selalu baca induce ni sakit. Ada tak cara untuk sakit bersalin secara normal.. nak bagi keluar baby cepat cepat sebelum minggu depan #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Sama laa. 29 hb ni dah kena serah diri jg pregnant anak no 3. solat taubat, solat hajat, doa sungguh2 minta dipermudahkan. Baca doa nabi nuh setiap kali minum air. banyakkan berjalan (pusing mall cuci mata), buat senaman butterfly, squad, kerap bersama suami, makan kurma, makan pedas. Ikut pengalaman anak no 2 sebelum ni, 8 pagi doc cakap nak induce, 6.30am keluar darah. 2 ptg klu xde contraction doc nak induce, tp 1.30 dah mula start contraction. Jam 8 malam klu x bersalin doc nak Induce, alhamdulillah 6.45ptg selamat bersalin anak no 2. Semoga dipermudahkan urusan kita semua

Rajinkn bt senaman, kerapkn bersama dgn suami.. Utk mudahkn bukaan.. InshaAllah.. Amalkn mkn kurma.. Sakit bersalin xsama awk.. Masing2 berbeza, ade org bersalin normal tnpa induce sakit ade yg xsakit, ade org czer sakit, ade yg czer xsakit.. Mcm2 pengalaman... Awk kena positif jer, doa yg baik dpermudahkn.. InshaAllah.. Sy pon tgh mnunggu hari,, berdebar pon ade tpi doa yg baik2 saje walupon ank kedua😊😊.. Moga dpermudahkn urusan utk sis..

wsalam. awk blh intercourse dgn suami sekerap mungkin. tapi just nk bgtau..nk bersalin mmg sakit, xkisah la secara natural atau kena induce. kena set dlm mind yg apa pun method bersalin nanti, yg penting dua2 selamat. doa banyak2, simpan tenaga.

7mo ago

terima kasih sudi reply

Sama la kita sis😭😭..minggu depan 1hb kena induce sebb gdm on insulin..37w ngam2..harap sangat turun tanda sblm induce sbb takut kena induce..😢

7mo ago

Kena tahan sekejap dekat wad sebab kira pramatang. Alhamdulillah isyak dah dapat balik baby. Baby okay and normal

Bersalin induce atau tak induce konpem sakit sis 😂