keputihan

Mcm mana nak hilangkan keputihan? Dah guna ubat insert 2 kali & ambil sample tp keputihan msh keluar warna yg sama.. warna kehijauan. Xde gatal, xde bau.. result keputihan negative... Dah amalkn cuci air garam suam,krgkn makan minum manis,bykkn air masak.. buntu dh nak hilangkn keputihan ni..

7 Balas

Sama dengan saya.. Discharge hijau.. Huhu lagi lagi sbb sy byk keluar travel ni... Bila check ada infection sikit.. Tp tak teruk doktor ckp.. Sy pun mcm mcm gak dah makan minum.. Tp discharge sama je.. Dari awal pregnant sampai skrg.. Dah 7 bulan... Huhuhu

4y ago

Saya dh selamat bersalin nak masuk 2 minggu dh.. bersalin normal

Cuba mkn buahan yg tinggi vit c. Mcm oren and jambu batu. Minum air sj utk semetara waktu. Jgn minum benda lain. Yogurt ok. Sy pun sama hr tu. Tp keputihan ke wrna kuning muda. Lps amal 3 ni, ok pula so far

Sama la tapi warna putih..nurse n doctor kata memang x boleh buat apa,sebab bukan jangkitan tapi hormon pregnant..lepas bersalin baru okay diorang cakap 😂 Jadi bertahan je la 40minggu

Cuba awak makan greek yogurt. Sy makan alhamdulillah hilang. Tapi, tak hilang semua laa. Ada masanya, ada banyak. Ada masanya tak ada langsung.

5y ago

Haa. Setiap pagi sebelum sarapan.

Kna consultant doc awk. Bhya ambik mna2 tips dr org. Kalau jd pape org takkan bertanggungjwb. Take care

4y ago

Alhamdulillah. Tahniah syukur selamat. Slmt berpantang

Wrna kehijauan tu bese nye tnda ade infection..cube mnta doc buat test utk gbs..

5y ago

Dah buat test tu.. result keluar negative ...

sy pun keputihan jg warna putih tp xde bau n gatal😅