suntikan perancang /depo

Mcm mana nak hentikan period yg lama,almost 24 days.sy ambil suntikan depo,the problem is period sy x bhenti..how to stop it?1st time I took it,since I got cser last 2 mth..so doctor advised me to use it.sy risau...after 15 days period.. supposed to be I have to pray right?

2 Balas

After 14 days tak silap,memang boleh solat dah. Kena rujuk yang pakar hal agama. Memang cucuk depo period tak teratur and sangat lama, keluar sikit2. I pun macam tu tapi I dalam two weeks, then berenti jap seminggu, then ada balik sikit lagi. Huhu penat asyik berdarah je haa

3y ago

plg lama bape mggu sis?dh ok ke skrg

sy cucuk first depo pon period bnyak hari, second time shot dktor bg ubat stop drah, so lepas tu period x datang trus dh smpai anak umur dua tahun sy stop cucuk depo..