Keputihan ketika hamil

Mcm mana korang atasi keputihan ?

4 Balas

jaga makan. jgn makan makanan yg boleh trigger keputihan. bykkn mnum air masak. panties kena make sure yg bru punya. kalau dh pakai 6bulan ke atas boleh dh beli yg baru. bila dh guna lama bakteria dh berkumpul byk dkt situ. lps pg toilet lap kering.

saya pun masa awal2 pregnant banyak keputihan kdg2 sampai gatal, next appointment KK tu saya bagitahu dekat nurse, terus kena buat swab dekat vagina untuk ambil sampel keputihan.. rupanya sebab ada GBS positive.

Jika keputihan tu menyebabkan kegatalan biasa sy akn rendam misV sy dalam air garam y suam

bagitau nurse kk, nnti diorg bagi ubat.