minum air gula firsttime pada 32week 🫠

hi mommy. ada tips tak untuk elak sangkut gdm. kena minum air gula sebab berat naik 😢😢

9 Balas

Saya 3 kali repeat mnum gula sbb doc tk puas hati tk sngkut gdm tpi berat naik mendadak,sye sepanjang mnum gula mlm tu tk prnh pun puasa,esok dtg mnum gula patu time dduk luar tu sye teguk air masak nak bilas air gula tu alhamdulillah tk prnh sangkut semua result cantik,tapi yang lain jangan ikut pulak ye🤣tkut yg lain ikut sangkut gdm plak🤣

2mo ago

Itulah mula mula ckp jgak dgn doc tknk pstu doc kata tk boleh dia kta boleh jadi sangkut gdm time 3rd trimester tpi tak sngkut jgak,doc tgok result pegang kepala🤣agaknya tgh fkir lgi la tu mcm mna nk buat biar sangkut gdm🤣kita ni plak dh hjung hjung bru ada selra mkn itu yg naik mendadak.Sakit hati je ek ni skrng checkup 2 minggu skli naik 1kg pun dia bising katanya max naik berat 500g je adehai

sy pun minum air gula sbb berat naik mendadak. mana tak nya pregnant naik smpai 20kg 😂 ada sebulan tu naik smpai 4 kg. redha je lah minum air gula. cuma kalau blh sblm cek up tu 2,3 hari sblm tu elakkan lah manis2. bykkan air masak. sy cek gula, nurse ckp gula rendah pulak walau berat naik mendadak sbb mkn manis2.

saya masa 32w dgn 34w berat naik lebih 1kg 😂 tpi nurse tk suruh minum .. ni esok nk check up rasa seram plak berat macam naik byk lagi sebab kaki bengkak masuk 36w ... tk pasal2 masa hujung2 kena minum air gula 🫠🫠🫠🫠

Saya pun tgh seram kena minum air gula khamis ni sbb naik mendadak 5kg sebulan 😭 rutin bp dah 2 kali, letih ulang alik klinik haa. kalau boleh taknak lah sangkut gdm, susah hati nanti byk risiko 😢

2mo ago

saya pun 5kg sebulan. hujung2 nak kena minum air gula 😥😥😥

2hari sebelum check jangan minum air atau makanan manis banyakkan minum air masak..makan kurma..insya Allah cuba ikhtiar

3 4 hari sblm minum air gula tu kurangkan makanan atau minuman manis² .. insyaAllah

sblum nak minum air gula Tu..minum air putih secawan dua dkt rumah

2mo ago

biasa last brat brp sis n xle lbh smpai brp sbb sy ank nk msuk 3 brat sy 80 kbawa je dri ank slung lg

masa pantau urine dan berat ada sangkut apa2 ke?

2mo ago

pnglmn sy, berat naik mendadak dktr akn pantau urine dgn berat selang 3 hari selama 2 minggu. klu berat tu statik/naik turun dekat2 dan urine clear, xde minum air gula.

sebelum nak puasa tu, elak benda2 manis