Tips xmau sangkut gdm

Minggu depan kena minum air gula. Cuba bgi tips utk elak drpd sangkut gdm. Korang puasa ke malam sbelum minum air gula? Gi kk dgn perut kosong ke sbelum ambik air gula?#seriusnanya

4 Balas

harusla puasa,last mkn jam 10 kan..so perlu puasa..kalo.x mcm mana kita nak tau kita ada gdm or x,kandungan sgt2 penting..banyak kan minum air kosong,dh boleh kawal mkn..amalkan..gdm jgk sgt2 bahaya pada baby,sy 3x pregnnt,dan kandungan ke3 br sangkut awl trismeter..tp follow je apa nurse n dr suruh,alhamdullillah bebas gdm..sblm minum air gula mmg kena puasa dan tggu amik darah ke 2 br boleh mkn minum, lbh kurang lpas 2 jam selepas amik darah ke2

10mo ago

xpa selagi mana yg baik kita share sis..xda salah pun😊..

Nurse akan suruh puasa jam 10pm dgn perut kosong datang klinik.sips air pun langsung jangan minum.Datang klinik awal sis.seperti saya jam 8:20am sudah minum air gula dan nurse akan suruh balik ke stationnya jam 10:20am dengan perut kosong.lepas minum air gula tu pun sis x blh makan atau minum apa2 tau.lepas tu nurse akan ambil darah dan keputusan keesokan harinya.Kalau abnormal nurse akan call dan kalau normal nurse tak akan call

10mo ago

Maaf nak tanya, pada hari mnum air gula kan kene puasa. Jadi, lepas selesai 2x ambil darah baru boleh telan obimin ya? sbb kebiasaan mmg ambil obimin lepas subuh.

kne puasa last pkol10 mlm.. sy hritu mse mnum dpat yg berperisa.. jdi kurg skit loya... mse mnum sy mnum berhnti skli ambek nfas lpstu mnum smpai hbis.. sbb rse dye pkat sngt.. n sy bwk mnyak angin siap2 sbb akn rse loya skit tkot mntah spu mnyak angin.. nk tnggu 2 jam trsngt lh lme..dtg awl bolh dpat air yg suam.. klau sjuk nnt ssh nk telan

Takod la .. Saya ni alahan pun tak hilang lagi . Pastu ada gastrik lagi tu . Pagi je memang wajib muntah . Macam mana nak puasa untuk minum air gula 😭

10mo ago

Harapnya begitulah.. saya doakan semoga kita berdua dan ibu2 yang lain dimudahkan proses mengandung dan bersalin nanti InShaa Allah Aamiin ❤️