Mcm mana cara nya kasi tidur bayi

Mcm mana cara kasi tidur bayi

3 Balas

ni tidur mlm tau. &anak direct bf only. masa 2 -4m nurse to sleep. 5-6 selalunya susu siap2 dlm bilik pastu letak anak dlm cot sy teman dia tidur lepas pusing2. 6-7m lepas susu letak cot sy keluar &anak akan nangis dulu baru dia tidur 7-9m susu kat luar bilik. masuk bilik letak anak atas katil. sy keluar bilik dia guling2 humming 'nyanyi' pastu tidur. 10m ayah dia tidurkan. next sampai 1y11m nurse to sleep 2y baring sama susu kejap 2min pastu sy tidur🤣 2y1½m sampai sekarang baring sama tak susu dah wean off, baring sy tidur jgk 🤣 dia tidur bila entah la tp tidur sendiri. nk ibu ada depan mata selalu. jd bila anak dh tidur baru sy keluar masuk bilik sy.

depends on temperament baby & umur. ada yg tinggal je janji dah bersih kenyang tak kembung boleh tidur sendiri. ada yang kena berbuai, dodoi etc. basically try & error.

Try and error.. tiada specific cara..baby pn kdg msuk bulan baru lain lg cara nk tdurkn dia