Cara Bancuh Dan Sukatan Susu Bayi

Assalamualaikum mommy.... Nk tanye.. Baby dlm 1 bulan 14 hari kalau nk kasi susu tepung. Cara sukatan n bancuhan mcm mana ya?

7 Balas

ade dekat pek susu..anak sis minum susu ape? mcm anak sy 1bulan 6hari minum bf + fm anmum... 1scoop = 30ml air(1onz)..sy bgi dye 1-2onz skali bancuhan 3jam sekali sbgai topup...

tiap susu xsama sukatannya sis.. sbb sy pun try n error beli lain2 susu.. kena tgk sukatan kt kotak dia

ada tulis kat luar tu mummy. kalau x silap 2 ml air 1.scoop. Mommy kena tgk instrucrtion yg di beri

setiap pblian susu formule kan ada sukatan utuk umur baby sis cek dkt lebel susu

5y ago

Pack beli tu husband dh pi buang pulak. Dia msk dlm tapware.. So xtaw bp sukatan dia..

Anak saya umur 1 bulan 24hri dah isap 3onz 3scop

ade dkt pek tu tulis

1scoop 1auns.