How many mums are taking maternal milk?

Select multiple options
Yes!
No (Please state your reason in the comment section)

558 respon

19 Balas

Tak boleh minum susu sampai seconf trimester. Dah masuk third trimester baru boleh minum susu, tapi just minum susu kotak dutch lady low fat. Dr tak sarankan minum susu utk ibu mengandung sbb high sugar boleh sebabkan baby besar. Tapi sy sepanjang pregnant takde apa2 masalah kesihatan. Baby sy lahir 2.5kg

Takde masalah minum susu. Cuma bila minum susu sama setiap hari jadi muak😅 so saya tukar tukar. Ada minum susu kambing r-rayyan lain lain perisa, yoghurt, susu dutch lady or farm fresh. Anything yg high calcium. Supplement sendiri and klinik punya pun consume juga 🤗

Gdm on diet, pakar pemakanan tak galakkan minum susu tepung. So saya cuma minum susu HL atau apa2 susu low fat. Alhamdulillah kadar gula cantik setiap kali bsp

sebab sy xboleh minum susu. bau susu pn xbleh. nanti muntah. klau susu coklat sy ok lagi.

dr tak suggest dulu minum susu pd trim 1 sebab kerap kena gastrik pregnancy kalini

2 pregnancy ada gdm, takut manis susu mcm ni even kita buat tawar.

xboleh tngok warna susu tu..so beli je yg dlm kotak kcik trus

yes.. from 1st trismeter until due 34week

Xdpt minum...mcm nk muntah 😅

I just consuming for 2 months