Apakah jenis material alat makan bayi yang menjadi pilihan anda?

Voice your Opinion
Kaca
Plastik
Silikon
Stainless steel
Kayu dan bambu
Lain-lain (sila nyatakan)

580 respon

39 Balas

DONE ! Semestinyaa silikon pilihan saya sebab ianya boleh detect habaa. Contoh mcm silikon anak saya bila suhu bilik warna biru. Bila panas dia berubah warna kuning . Jadi takpayah susah2- kita nak rasaa ! Plusssssss bilaa anak gigit silikon gusi tak sakit sangat dan tak bahayaa !

Done .. silikon semestinya pilihan saya kerana ia lembut dimulut bayi dan kadar kepanasan diluar mangkuk tidak tinggi .. jika ia direka untuk melekap diatas permukaan rata .. ia akan melekap dengan baik .. tiada lagi tumpahan ataw sepahan disebabkan bayi anda tertarik. .

Done♥️ Dari dulu mmg pakai silikon dsbbkn tahan lasak dan tahan pns. Materialnya xberbahaya pada anak dan ibu. Moga dapat teruskan pengeluaran material sbegini utk ibu2 dan anak2 diluar sana, supaya ramai dapat berkongsi faedahnya👍

DONE 😘 saya memang suka pakai silikon kerana ianya tahan lasak untuk baby. materialnya jugak tidak berbahaya untuk baby. silikon semestinya pilihan saya ❤

Silikon tahan lasak! Tahan lasak, tahan panas, tahan sejuk! Dan biasa silicon ada build in suction, lekat kuat kuat kat meja, tak payah risau kena baby buang!

DONE Set alat makanan dari silikon sangat sesuai untuk anak kecil. Kerana 👇 🥣 Lembut dan tak mudah pecah 🥣 Boleh memanas makanan di microwave

Silikon lebih practical Dan selamat sebab Mase bayi learning stage, mereka love to pick and throw items so this can helps parent less worry

Done ! Semestinya silicon Demi keselematan anak anak ketika dirumah mahupun diluar. Anak happy ibu senang hati kan ❤️

Done! Silicone dijadikan pilihan sebab silicone Selamat dipegang, tahan panas, dengan warna yang menarik. 😍

ofcoz silicone. the best material at all for babies. tak sabar nk kumpul barang2 baby for my first born.