Susah tidur semasa berpantang

Masuk minggu kedua susah tidur siang dan tak blh tidur siang walaupun bdan penat nak tidur tetapi tak berjaya.. Tetapi malam boleh tidur cuma ambil masa yg lama untuk lena kdg sampai 1 jam bru mata bru boleh lelap. Anak kedua saya.. alhamdulillah tade meragam dan tidur lena sahaja.. Hnya bgun nak susu dan tukar lampin.. Ni sy dah hari ke 17 berpantang. Kadang stress sebab tak berjaya nak tidur siang... Time anak tidur siang. Saya nak la tidur.. Tp tak blh 😭 Waktu anak first saya pernah jadi macam ni cuma lagi teruk sampai tak boleh tidur hampir 4 bulan tak tidur. Bila nk lelap kan mata saya menangis sebab takut tak boleh tidur. . Ikhtiar jumpa doc. bg ubat itu ini tak menjadi. dan macam2 ustaz still sama . Mata memang teruk sgt.. . tetap perkara nii jadi waktu lepas habis berpantang... Bila sya teringat kan perkara yg lepas menyebabkan saya menangis sekarang.. Alhamdulillah suami byk sgt mmbantu.. Cuma sy trauma teringat benda lepas.

2 Balas

Sis sy tngah mengalami ni sekarang . Sy tengah pantang 45 hari . Dari minggu kedua bersalin sy macam ni sampai sekarang 😢😢 sy malam pun susah nk lelap . Siang pun sama .

1mo ago

Betul sis . Sy kadang sampai nanges sebab nk tidur mata ngntok . Malam kadang stengah jam je sy dpt tido . Pastu pagi tk tido jugak . Sy buat mcm yg doc tu suggest la. Sy layankn je mata ni . Bwak ank dduk luar amik angin luar rumah . Sampai masa ank nk tido baru bwak masuk bilik . Kalau mata ngntok sangat sy pejam je walaupn tak tidur .

Penat kn awak.. Betapa penting ya tidur. Semoga Allah bantu kita.. Niat nk jaga anak gn baik dan taknak stress. Semoga kita cepat dpt balik tidur gn baik.. Amin

1mo ago

Betul tu . Aamin semoga kite diberikan semula nikmat tidur& sihat.