1st baby

Masuk minggu 36 tapi kepala baby masih lagi songsang... Alamatnya mmg czer la ni nanti..ada tak pglaman ibu2 yg pernah melahirkan baby songsang utk 1st baby

16 Balas

Dlu Sya mengandung ank ke5 songsang jgk..34-38 mnggu kedudukan songsang lg..lps tu Sya kne jmpe doktor dan trus than wad kat kuala Terengganu..ddk dlm wad tu kne puase dlu..dri pkol 10 mlm smpai lah doktor pnggil untuk pusing bby..slps selesai bby dah pusing elok.. Sya dop bleh mkn dan minum lg.. doktor kte takot bby ada masalah.. klau ada masalah mcm jantung lemah ke..Sya kne bt czer..tpi Alhamdulillah semuanya selamat..slps seminggu Sya blik rmh..Sya pn nk bersalin dan trus prg hospital..Sya dah lahirkan bby boy..tpi lekat uri plok..tpi Alhamdulillah slmt Blake smpai ke hri ni.. skrg sya mengandung lg kli ke6..Sya hrp kli ni dop sama pengalaman abg bby ni..

4y ago

Masa dokter bagi pusing sakit tak sis, n baby berat brapa kg??

Anak ke 3 songsang..memang doktor suruh pilih tarikh nak czer sbb perut jenis sendat..baby x leh pusing dah dlm perut tu..baby duduk dlm keadaan v..punggung ke bawah.. 39 minggu..ikutkan czer pg..tp.sbb ada kes emergency yg lain...saya masuk bilik er jam 3 ptg..masa tu memang x de tanda nak bersalin pun..alhamdulillah..semua selamat..

bby sy pn songsg ank 1st... doc nk cb buat ECV tp tali pusat dileher bhya.. skrg 37wek2day.. bkl czr 38wek 2day nti.dh dpt trkh..mudahan brbaki smnggu yg ada ni dgn izin Allah bby blh bpusing..ape pn kite doa yg baik2 aje moms

Saya masa 36wk anak songsang jugak... alhamdulillah masa 39wk anak pusing balik sendiri... Banyakkan sujud... Sujud lama2... Insya Allah...

nak tmya klau kita 36week tpi songsang lg . depa bg tarikh cazer tu dlm masa terdekat atau kna tgu 40week baru cazer

4y ago

Sy minggu 37 disuruh pilih tarikh pada minggu 38 utk ceaser..

saya skrg ni . sy pn bby first and songsg. skrg sy 37w. isnin nie kne g hosptl. dgr mcm czer xthu lg cmne

5y ago

Skrg berat bdan 75kg sis...

Sis cuba buat senaman mcm dalam gambar ni , ni pun salah satu cara utk baby pusing

4y ago

For muslim.. perform solat ketika sujud .. dilama kan. Lebihkan zikir. InsyaAllah baby yang songsang akan pusing dalam keadaan baik.

Ank ke 2 sy songsang.. dpt detect last2 minit.. hr ni scan songsang, esok nye czer.. time tu dah 39w..

5y ago

Saya dari minggu 30 detect songsang sis..

Saya uri kat bawah..sapa ada cara ikhtiar cmna naikkn uri?

4y ago

Bykkn sujud

Kes sama macam saya 37 Week baby songsang Czer jgk..

5y ago

Sis czer masa berapa minggu.?sy 34 week risau td scan doc ckp songsang