30 weeks

Masuk 30 weeks memang ada rasa mual nak muntah ke? Ada sesiapa pernah rasa macam tu tak? ?

120 Balas

Assalamualaikum..saya dah 30 weeks tapi Masih tidak bebas untuk makan apa sahaja..kalau tersilap makan pasti muntah setiap Kali mkn .ada x yg senasib dengan saya?

Saya pun 30week , perut jadi mengeras sakit pinggang sampai xboleh duduk , rasa mual macam first trimester 😫 makan pun dah kurang sejak masuk 3rd ni 🥲🥲

sy dari awal hamil sampai la ni 30w masih mual,muntah cuma dah tak kerap laa..kalau mula mula teruk gak sampai kene warded..tp selamat makan berselera.ngegegge

saya nk msuk 30week ,pagi2 je msti muntah2😭 macam mula2 pregnant

2y ago

sama. Nk2 time gosok gigi. mual

Normal sis. Cuba refer tips kat bawah utk atasi nyer ☺️ https://my.theasianparent.com/loya-ketika-mengandung/?utm_source=search&utm_medium=app

samalh...sya pn mcm tu jg....rasa mual,muntah Dan morning sickness masih lg ada....skrg usia kandungan sya 30 mggu 4 hari

Sy pun mcm tu. Masuk 30w keatas sy muntah2 macam awal2 tau mengandung. Smpai dihyrated. Bbrapa kali kne warded drip ubat

sama nak muntah pening lagi kenapa ya Susu sya pandai sakit sejak berapa Hari ni ada tak mcm sya risau pulak

Saya pun mual dtg balik. Pagi muntah kalau makan awal sgt. 2nd trim takde dah sickness ni dtg balik

Sama..Masuk 3rd trimester ni. Tak selera sgt nk mkn. Terlebih mkn sikit rasa nak muntah.