38week 5day

Masih tiada tanda2 nk bersalin. Ada tips nk cepat bukaan? tak nak kena induce.. banyak kn sujud dah buat,senaman pun sudah.

1 Balas

Ikut pengalaman anak pertama saya, memang kena banyak bergerak. Buat kerja rumah dan rajin bersama suami. Pagi hari sebelum saya bersalin, saya sempat lg sental lantai bilik mandi dan cuci kain pakai tangan (manual ) tanpa guna mesin basuh. Malam jam 11 sakit perut, sampai hosp jam 12 tengah malam. Jam 12.25 saya selamat bersalin. Sakit kontraksi tak lama,sampai hosp air ketuban pecah.

4y ago

Lain org lain pengalaman kot. Ada je petua makan telur ayam kampung dsb. Tp saya tak ada makan benda tu semua. Mudah2an sis cepat bersalin ye