Songsang 36 minggu

Masih ada potensi bersalin secara normal ka?

10 Balas

Sis try consult dgn doc n try tnye jika doc blh buat ecv.. sis minta doc pakar buat ecv pusing bby pd kedudukan spttnye.. dan tnye juge jika sis buat ecv trsebut msih blh bersalin normal or x? Sbb tgk klu dkt oversea..dia buat ecv jika.bby.songsang+ kalau nk brsalin normal..jika sis tiada mslh placenta previa.. mg d pmudahkn segalanya..aamiin

4y ago

Placenta previa(uri bwh) di pnggl pp..

Bole sis.. Sy mse 36 week baby melintang.. Alhamdulillah dia pusing balik ke asal.. Mle2 songsang, normal, melintang n normal blik.. Ni sume jd mse 32 weeks ke atas.. Last skli cek mse week 37 dia da duk normal.. InsyaAllah sume baik2.. Doa byk2..

4y ago

oh ok². senang hati sikit dgr crta sis. hehe btw thanks sis

Mcm kakak sy sonsang gak.. Balik kg.. Cri bidan suh urut dia bg air smbil minum biar air tumpah atas perut..urut memusing smbil niat supaya ank tu normal.. Klau x.. Kakak sy pon kne serah dr czer.. Mjur esok tu g scan bby ok.. Bersalin normal.

4y ago

yea sis. tq sis

Kalau dokter matsaleh boleh je urut kan . Dokter Malaysia xreti nak urut baby songsang . Video kat youtube ade . Huhu 😌

4y ago

Terror la dokter Malaysia yg bole buat tu . Salute 😁 kalau dokter xbleh nk tlg terpaksa cari bidan kampung yg pro bidang ni .

Boleh...selalu pujuk baby and time sujud tu lama sikit...

Doc xbg cadangan suruh pusing kt hospital ke?

4y ago

Saya dulu anak ke 2 kena pusing kt hospital....😂😂

InsyaAllah blh. Pujuk baby n sujud lama2

4y ago

Makan bendi. Letak bendi rendam air kosong,nnt minum air dia. Sbb lendir dia tu. Hihi

Consult dengan doktor..urut2..

Boleh sis, pujuk baby k

4y ago

ye sis.

First bby ka sis?

4y ago

Moga dipermudakn ya sis..