Pukul berapa anda selalunya masak untuk makan malam?
Voice your Opinion
5-7 petang
7-8 malam
Selepas pukul 8 malam

3585 respon

15 Balas

biasa msk tgh hari dlm pukul 10 bwk smpai dinner (kat umh mertua) klau umh mak sdri atau berdua ngan suami sy masak kol 12@1 biasa sarapan minum air panas je klau time puasa msk kol 5ptg bwk smpai sahur

ikut mood jugalah.. kalau rajin sekitar kul 5 mcm tu.. kalau agak malas2 sikit tu kul 7 lah.. lebihkan rehat tu😅

tgk juga , sllu pkl 6 7 pm siap dah mkn mlm, tetibe Kang tgh mlm lapar lgi rakyat2, kne balik msk dapoq

Lpas solat maghrib. Anak dh kenyang, bru masak. Sampai rumah pon da jam 7mlm

Saya amalkan makan malam sebelum jam8.. Jd perlu masak awal utk mkn malam

Sy lebih banyak masak pagi untuk makan malam dan lunch. Senang.

masak awal..jm 4 bgitu...sb dah biasa dinner sblm jm 8mlm...

Start pukul 3 @ 3 lebih2 ptg.

dinner sebelum maghrib

sebelum pkl 8