Zincofer nak tukar ke maltofer

Masa seminggu awal ambil zincofer sy elok tak muntah. Tapi lately ambil je 10-15 mesti nak muntah balik. So nak tanya, kalau tukar ke maltofer memang tak akan muntah muntah lagi ke? Risau tukar tetap sama 😅 Help me. Sebab anak sulung elok je zincofer sampai bersalin. Nombor dua ni susah nak telan. Huhu

2 Balas

mcm sy la. awl2 pregnancy elok je mkn zincofer, masuk 15w lps telan ubat je terus muntah2 smpai cramp perut. so sy try tukar ke iberet. cuba tanya farmasi tmpt awk ada tak dia jual utk trial punya. kiranya jual 1 papan sahaja. mcm tmpt sy dia ada jual mcmtu jd sy beli sepapan dan mkn smpai habis..klu ok baru sy beli sekotak terus.

7mo ago

Terima kasih bebanyak komen. Esok sy pergi cri. Tak larat makan zincofer muntah. Mkn pagi salah, makan sebelum tido pun salah. Semua x kena. Huhu

saya makan ferrous fumarate. muntah muntah teruk. terus tukar ke maltofer. alhamdulillah ok je