kantung kosong 7week

masa scan 5week, doktor scan rahim kosong tak ada kantung. bila scan smula 7 week, nampak kantung shja. saya pernah spotting brownish masa 5week tp stop spotting 5 hari seblum scan 7w. doktr minta dtg scan lgi 2 week. tp sy gelisah sb tkut kandungan tak jdi. normal ke cuma nampak kantung shja? #firstbaby

kantung kosong 7week
15 Balas

sama la, waktu 5 week Dr kata xnampak lagi terlalu awal. 7 week scan balik empty sac ja. Doc kata mungkin terlalu awal. jadi sya skip byk minggu, masuk minggu ke 13 baru sya scan lagi, alhamdulillah nampak da budak tecik ni siap dgn degupan lagi. in shaa Allah xda apa2 ya, bykkan berdoa minta Allah sentiasa lindungi kandungan kita semua.

3y ago

rasanya normal, sebb waktu sya bescan Dr cakap bukan sya ja mcm tu. ramai sbnrnya. tapi kena pantau la, contoh kalau ada pendarahan ka, sakit d bahagian perut yg melampau. pembentukan tu sedang terjadi, cuma x sepantas yg lain bila scan ja terus nampak janin