Tips susu bnyak bulan puasa. Share la. Sbb susu saya drop baby mengamuk.

Masa anak 1st xde plak masalah ni. Ank 2nd ni bln puasa ank bru 6bln. Bila tghari susu drop rasa breast lembik. Lps tu dia x puas merengek menangis je. Sudah nya kol 2 saya buka jgk. Makan n minum. Dlm kol 3 lebih tu baru rasa berat susu bnyak. Baru puas dan lena tido. Mcm mana korang puasa dan susu x drop eh? Ank 2nd ni mmg susu x sebanyak anak 1st. Sbb masa ank 1st susu bnyak sgt smpai baby 8m pun masih kene lg bengkak susu. La ni skrg susu ada je tp x semeriah anak 1st. Even hari biasa, kalau lunch lambat je susu drop jgk. Risau sgt putus susu.

8 Balas

ank sye mcm sis, 100% reject botol walaupun kite pam. sye xpnh rse breast berat, tp setakat ni ank sye 8m menyusu alhamdulillah ok. sye mkn nasi bnyk, jgn stress sgt. mkn makanan yg blh ceriakan mood kite mcm choc ke. sye pernah try 2-3 jenis milkbooster tp semua tu xmenjadi pun.