Susu drop sjk bln puasa

Salam mummy, kalau masa period susu memang drop sangat ke? Lpastu kalau breast ni lembut je tu tnda susu kurang ke? Anak sy bila mlm je mngamuk susu xcukup.. Bila sy picit breast susu xkuar.. Setitik je kuar.. Trpksa bg fm untk bg dia tdo dgn lena.. Keesokannya bru susu sy byk balik. Mcm mna nk buat ye kalau susu dh drop? #pleasehelp #firstmom #ingintahu

2 Balas

baby awak directfeed atau awak epmom yea? bila kita period, stress, penat, tak sihat semua ni boleh buat susu bdn kita drop. dr jumlah biasa kita dpt. breast padat/penuh/cekang bukan bermaksod susu awak meriah ya. dan breast lembut/lembik/ringan pula bukan bermaksod susu bdn awak xde. awak kena jaga demand dan supply awak. kekerapan baby awak menyusu macam mana. bila kekerapan baby menyusu kurang, maka otak awak akan terima signal yg awak xperlukan susu bdn dh.

1y ago

berapa kerap baby awak directfeed? ada x 2@3j sekali? awak picit selepas baby directfeed ke? boleh refer ni utk tahu tanda baby awak cukup susu

Ms period mmg susu drop. Kalau breast lembut sbb susu dh selari dgn keperluan baby. Kalau kerap biar tanpa pam (sbb nk penuh keesokkannya) nnt susu boleh susut. Sbb takde ransangan dr baby so otak ingat baby xminum dh.