sakit induce

Masa anak 1st overdue, kena induce, masuk ubat 2x, still xda progress, end up kena czer... Sekarang tengah preggy anak 2nd, due 25hb Jun ni... Masih takda tanda2 nak bersalin, tambahan takda pengalaman bersalin normal. Doktor cakap kalau overdue jugak kena serah diri & induce macam sebelum ni... Aduuuhhhh.... Masih terbayang2 sakit tu sampai sekarang... Rasa tak sanggup nak kena masuk ubat lagi... Tolong doakan saya ya ibu2 semua... Semoga urusan ibu2 semua juga dipermudahkan Allah a.z....

2 Balas

Kalau kena induce.. cuba request kt doktor.. Ada x masa kat labour room guna gas otonox? Saya pernah guna.. bagus dan boleh mengurangkan rasa semasa contraction.. Cuba la suggest.. kadang hospital ni pandai.. Patient x mintak..diorg xde nak promote.. Mmm..😓