Barang baby

Mana nak cari barang baby murah? Dan barang baby apa patut saya beli utk newborn?

42 Balas

Sy bli dkt shopee 😉✌hrga murah dan berpatutan serta byk plihan..senang mudah.. atau pn bli ms wholesale time bby fair...disini sy sharekn listnya..sy share juge list tuk bw ms ke hsptl nti..😉✌ Hrp list ni blh mmbntu sis 😉✌ Hospital Checklist: 1. Buku Merah Hospital (wajib) 2. IC ibu 3. Telefon Bimbit + charger 4. Baju/Blouse ( sebaik2nya berbutang dpn utk mudahkan penyusuan ) 5. Stokin ( 2 psg ) 6. Kain Batik ( 3 helai ) 7. Pakaian dalam + panties/disposable panties 8. Tudung ( 2 helai yg senang dipakai tanpa iron) 9. Toiletries ( sikat,berus gigi,pencuci muka,ubat gigi,shower - rasenye if bersalin di hospital gov perlu bawa toiletries, kalau swasta telah disediakan) 10. Tuala Mandi ( 1 helai ) 11. Maternity Pad (Madame Pureen) 12.Selipar (utk ke toilet) 13. Air zam-zam/air selusuh 14. Minyak angin 15. Makanan/minuman ringan (air masak/susu/milo/horlicks/kurma/biskut/roti-better bwk yg instant, time lapar mlm2 bleh ngap..hee) 16. Thermos air panas 17. Plastic Bag ( utk letak kain baju kotor masa kuar hospital ) 18. Baju Sejuk ( sgt perlu sbb kdg2 aircond di hospital sejukkk...) 19. Breast Pad 20. Nursing Bra Baby checklist ( standby utk stay kat hosp 1 mlm ) 1. Baby Diapers ( bwk 10 keping..) 2. Baju + seluar baby ( 3 psg ) 3. Minyak Angin/minyak telon ( bwk myk yu yee..) 4. Baby Wipes/Wet Tissue 5. Tuala Mandi ( 1 helai ) 6. Stokin/sarung tangan bayi ( 3 set ) 7. Peralatan mandi bayi ( bawa yg travel pack ke hospital..) 8.Selimut/bedung ( 1 helai ) 9. Barut ( 3 helai ) 10. Topi ( 1 helai ) 11. Kain Lampin ( 3 helai ) Note : yg air selusuh tu depend..mcm sy..sy xbwk nk2 sy czer..sy share list kazen sy bg sblm ni..sbb sy ms tu.pstime preggy n pestime bersalin ank 1st.jd dia share dgn sy yg ni.. mg d pmudahkan segala urusan sis..aamiin

4y ago

@tanpa nama..biasa baju butang dpn..mne2 pn blh..bju lengan pnjng or pendek..sbb nti lepas pkaikn bju bby akn d wrap dgn bedung 😉✌

saya beli di shopee je sis, ingat nk beli kat kedai bby tp harga shopee lg murah brbanding kedai2 bby 😅 sis boleh tgok kt shopee miyome_shop bnyak brang2 dia jual murah2 kena pandai tgok jgk la sisturr hihihi, baju newborn saya beli sikit je yg lain beli 0-6 bulan, and barut bby klau boleh sis beli yg jenis kain memeri, sbb skrg ni bnyak yg jenis kain biasa2 je, saya semua beli yg jenis kain memeri bg selesa pada bby 😊

Beli kat shoppee, tpi kna pndai cari laa kdai yg jual murah2.. Jgn jumpa satu, trus beli.. Kna rajin survey.. Dan jgn lupa claim free shipping sblum survey2 brg baby tu 😁 50% brg bby sy dri shopee.. 50% lg sy bli bundle pnya 😊 sbb nak jimat.. Brg smpai nnti, cuci lh brsih2 😊😊😊

Dkt manjaku ada baju clearan stok byk lg jual Rm10 je. Kt aeon, jusco & Mydin pn ada. Shoppe yg murah byk from China kne tunggu lama.. If tmpt korg ada kedai baby direct kilang boleh dpt rm5 je sepasang kain ok tp baju xde jenama

Kalau area KL,kedai Longwan murah2 jual pakaian baby. Sis beli je set lengkap Baju sluar berserta stokin kaki tangan baby.beli pampers nb,brg Mandi baby.sis boleh search kt Google kt fb senarai keperluan barangan bayi

4y ago

Longwan yg mne satu kalau kat maps? Sye tgok ade longwan signature, longwan retail & warehouse, mini market longwan.. 😅 sye nk gi lah hujung minggu ni.. Hehehehhehehe

baru² ni saya ada beli baju new born dekat shopee 3psg RM17-20 je Kain pon ok tak panas, seller dari Penang pilih J&T sekejup je sampai ni nama seller tu Baby Tree House atau Jaylow0926

4y ago

hihi🤪🤪

Baju baru sampai.. Saya beli kt shopee jer kali nie.. X larat rasa nk jln2 supermarket.. Lawa2 baju kt shopee.. harga pon mampu milik 😊

qq bby shop. U boleh tgol kat fb dia, dia jual byk brg bby yg murah murah, eaon ada sale tak silap brg brg bby, beli bju brand pureen murah sis.

Ni sis... Beli dalam shoppe... Sy tiap bulan mesti beli... Sebulan bajet 200

Sye sediakan barang yg untuk bawa ke hospital ..lepas tu bru bli yg lain lain..